Μπουγιουρντί...μακεδονίτικη συνταγή, με βασικά συστατικά τις καυτερές πιπεριές και το μπούκοβο.Υλικά ιδιαίτερα δημοφιλή, που παράγονται σε αφθονία στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Μανιτάρια Τσιγγάνικα...στο τηγάνι..με πιπεριές και άρωμα σκόρδου! Σβησμένα με κρασί.
Ντοματοκεφτέδες... με ρίγανη, θυμάρι και δυόσμο!Η νοστιμιά τους δε λέγεται!
…
Σαλάτες
…
Πολίτικη Σαλάτα Πικάντικη...σαλάτα από την Πόλη, με φρέσκα κομμένα λαχανικά (λάχανο, καρότο, πιπεριά φλωρίνης και πράσινη, σέλινο).
Ρόκα...μια υπέροχη σαλάτα με τρυφερή ρόκα και λιαστές ντομάτες. Γεύση ολοκληρωμένη, με γλυκό και καπνιστό άρωμα. Είναι σίγουρο πως σε συνδυασμό με την οξύτητα του balsamicο και το φίνο άρωμα του μελιού, θα απογειώσει τις αισθήσεις σας!
Χωριάτικη Σαλάτα...κλασσική παραδοσιακή σαλάτα, με αξία διαχρονική! Ολόφρεσκα και δροσερά υλικά με ένα κομμάτι ντόπιας εκλεκτής φέτας να την ολοκληρώνει.
Κυρίως Πιάτα
…
Κρεατομεζέδες
Κότσι χοιρινό...με δενδρολίβανο και θυμάρι. Το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση!
Ζυγούρι...γάστρας με πράσινη και κόκκινη πιπεριά.Μαγειρεμένο με παραδοσιακή συνταγή, με αυστηρά γευστικά κριτήρια που θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Τζερεμέ κεμπάμ...τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλο σε ξεροψημένη πιτούλα...με καπνιστό τυρί και απαλή λευκή σάλτσα.σιγοψημένη, διατηρώντας το κρέας μαλακό και ζουμερό. Συνοδευμένο με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και ρύζι basmati.
Γιαπράκια...το σήμα κατατεθέν της Κοζανίτικης κουζίνας. Ο απόλυτος μεζές! Φτιαγμένος με μεράκι με φρέσκο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας.
Μοσχαράκι Σαββατιανό ...γάστρας με ταλιατέλες στο πήλινο. Με μανιτάρια και λευκή σάλτσα.
Μοσχαράκι χουνκιάρ μπεγιεντί ... μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από μελιτζάνες. Το όνομα του φαγητού στην τουρκική γλώσσα σημαίνει "όπως ο Σουλτάνος" ή "όπως αρέσει στο Σουλτάνο", υποδηλώνοντας τη νοστιμιά!